כמו כל סיפור הצלחה,
גם הסיפור שלנו התחיל כתחביב…
כמו כל סיפור הצלחה, גם הסיפור שלנו החל כתחביב. הובי שהפך במרוצת השנים ל’גלאט-ספארי’, עסק פעיל ומשגשג להנגשת אתרי תיירות ביבשת אפריקה לציבור הדתי והחרדי.
נעים להכיר!
שמי חננאל גרין, אני מתגורר בדרום אפריקה, לומד בכולל ביוהנסבורג ואני חובב טיולים מושבע.
ניצלתי כל רגע פנוי בשביל לחרוש את דרום אפריקה ומדינות רבות נוספות ביבשת וצברתי הרבה מאד מידע על מלונות מקומיים, טיסות וכמובן על אתרי תיירות מהמבוקשים בעולם.
לפני מספר שנים נעניתי לבקשת קרובים מישראל לארגן עבורם טיול בדרום אפריקה, מה שהוכיח את עצמו כהחלטה הטובה ביותר שקבלתי: המשובים המרוצים והנלהבים אודות המסלולים המיוחדים, רמת האירוח הגבוהה במלונות, לצד המענה השלם והמקיף שהם קבלו בתור שומרי תורה ומצוות, הם שהביאו אותי להחלטה להקים את ‘גלאט-ספארי’ ולהפוך את התחביב שלי למקצוע.
כשרות מעולה, סעודות שף ומחירים הגיוניים
כשהקמתי את ‘גלאט ספארי’ עמדו בפני שלושה אתגרים מהותיים: כשרות, איכות ומחיר.
היות והכרתי מקרוב את הקשיים עמם צריך מטייל דתי להתמודד ונוכחתי לראות ועד כמה המענה שמציעות חברות התיירות לציבור שלנו- חלקי, מעצם היותן חילוניות שלא מודעות לניואנסים, החלטתי להעניק מענה מלא ומקיף לכלל הצרכים של שומרי תורה ומצוות, מסביב לשעון.
רק מטיילים שכבר חוו טיולים ה”מותאמים” לציבור הדתי, יודעים על מה אני מדבר ועד כמה עצם העובדה שמדובר בחברה משלנו עושה את ההבדל: הראש השקט, העובדה שלא צריך לחפש עשירי למניין או לדאוג למקום נורמלי לנטילת ידיים, העובדה ששבת זה שבת ולא בדיעבד ואם צריך מקווה אז יש לכך מענה. בקיצור, שמים וארץ.
גם כשר וגם טעים!
האתגר השני שעמד לנגד עיני היה נושא הרמה הקולינרית של המזון בטיול. מי מכם שבקי קצת בנושאי גסטרונומיה יודע, שהרבה מאד פעמים הכשרות באה על חשבון האיכות ובעיקר הטעם. ולמרות שמדובר בטיול “אקזוטי” ו”ספורטיבי”, ואולי דווקא בגלל זה היה לי חשוב שהאוכל יהיה נעים לעין וטעים מאד לחיך.
לאחר מספר ניסיונות גייסתי לצוות של ‘גלאט ספארי’ את פיילמון שהוא שף מקצועי והאמת שמאז אני שומע רק תלונות על כך שהמשתתפים העלו כמה קילוגרמים במהלך המסע וזאת למרות הצעידות הרבות☺.
למה לשלם יותר כשאפשר... פחות?!
האתגר השלישי ואולי החשוב מכולם, היה להוזיל עלויות ולאפשר ליותר אנשים לבקר ביבשת המדהימה הזאת. היות והכרתי ממש מהשטח את כל הספקים ונותני השירותים, הצלחתי להגיע איתם להסדרים נוחים שהוזילו את רמת המחירים של טיולים מאורגנים כשרים למהדרין.
מה גם שבניגוד לחברות התיור הגדולות, שצריכות לממן משכורות לעובדים רבים, עצם היותנו חברה קטנה וקומפקטית, אפשרה לנו לחסוך בעלויות, כשבשורה התחתונה אתם מרגישים את זה בארנק. מה שקורה היום, שפרט לטיסות שאין לנו שליטה עליהן, אני בהחלט גאה ביכולת שלנו להפחית את עלויות המסע.
במילים אחרות אתם מקבלים יותר ומשלמים פחות!
גם הצוות שלנו חובב ספארי
חננאל גרין
מנהל המסע
מייסד החברה, חובב טיולים מושבע ופרפקציוניסט להחריד (במלים אחרות ‘ייקה’☺), מה שמבטיח שהמסלול יהיה מרתק ומושקע והכול ידפוק כמו שעון! חננאל מארגן את הטיולים מא’ ועד ת’ ומוביל אותם בשטח, כך שכל בקשה שלכם מקבלת מענה בזמן אמת.
מימי גרין
מחלקת מכירות
הרוח הנשית בעסק, מנהלת מכירות וחובבת ג’ונגלים מושבעת. מימי היא זו שדואגת לכל מה שצריך מאחורי הקלעים ותמיד מוכנה להצטרף להרפתקה. כשאין טיול לאיזה ג’ונגל, היא מסתפקת בביקור קצר בגינה הציבורית ובגידול 2 ילדים ובעל
(שזה כשלעצמו חוויה מאתגרת☺).
פיילמון מאמטיה
שף ראשי
כשפיילמון נכנס למטבח, כל הבשרים והירקות מתחילים לשיר ☺. זאת משום שהם יהפכו תחת ידיו האמונות, למנות שף מלהיבות וטעימות להפליא. פיילמון יליד דרום אפריקה, משמש במסעדות כשף בכיר ואחראי מטבח מזה 25 שנה. חלק מתענוגות המסע שלנו הנן מנות הגורמה העשירות והמפנקות שהוא מכין.
סמסון פידומה
סו שף
מאחורי כל שף גדול, ניצב הסו-שף. בפשטות, בצניעות, הרחק מאור הזרקורים וזרי התהילה, עומד סמסון (15 שנות ניסיון) ומקלף הררים של תפוחי אדמה, בצלים וגזר (וגם אסאי, קוקוסים ומנגו☺), כדי שפיילמון השף יהיה פנוי לייצר לנו מהם מנות משגעות. כל עוד הוא חופשי לפצוח בזמר, סמסון שמח ופיו מלא בחיוכים.
דוקטור מפופו
קונדיטור
כבר בקטנותו היה ידוע דוקטור בחולשה שלו למתוקים, כשאת ניסיונותיו הראשונים בעולם הקונדיטוריה ערך על אחיותיו הקטנות והנלהבות (שסבלו עכב כך מבעיות שיניים ☺). מאז למד דוקטור קונדיטוריה באופן מקצועי ומזה כ-10 שנים שהוא אלוף בקינוחים ומתוקים. מאז שהוא מלווה אותנו, העלינו קשות במשקל ואילו אחיותיו מתלוננות על הרעה בתנאים ☺.